June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Аир Фриер Гарлиц Схримп – Тхе Цоокие Роокие®

1 min read

Аир Фриер Гарлиц Схримп сервира шљиве, сочне, савршено зачињене шкампе за неколико минута! Додајте резанце или пиринач за укусну и лаку недељну вечеру. Потребно је само 5 састојака!

фритеза од белог лука шкампи преко шпагета на белом тањиру.

шкампи од белог лука

Овај лагани и укусни шкампи са белим луком биће ваш нови избор за једноставан и укусан оброк за недељу дана! Послужите као главно или предјело, једноставни и смели укуси из сезоне тако добро иду уз нежне, пржене шкампе. Убаците овај рецепт за морске плодове у свој седмични оброк, нећете бити разочарани.

Тражите лакша предјела? Зашто не пробати и моја печена пилећа крилца и моја напуњена јаја са сланином.

Зашто ће вам се свидети овај рецепт за шкампе за фритезу:

  • укусно: Шкампи су савршено зачињени белим луком у праху и бибером – једноставно укусни!
  • ЗДРАВ: Није потребно панирање, ови немасни шкампи препуни протеина одлична су основа за здрав оброк.
  • ЛАКО: Тако лако! 5 састојака, ставите у фритезу – готово за неколико минута!

Ово је један од мојих омиљених начина да кувам шкампе, тако лако и тако укусно!

шкампи од белог лука у фритези на белом тањиру.

Како направити шкампе од белог лука у фритези

Обавезно погледајте карту са рецептима испод за комплетне састојке и упутства!

  1. У великој посуди помешајте своје шкампе са уљем и зачинима.
  2. Кувајте шкампе у фритези 8-9 минута. кувајте у серијама ако је потребно.
  3. Послужите и уживајте!
корак по корак фотографије како направити шкампе од белог лука за фритезу.
шкампи од белог лука у фритези на белом тањиру са кромпиром и печуркама.
Коју врсту шкампа треба да користим за рачиће од белог лука?

За овај рецепт можете користити било које шкампе које волите. Користио сам средње велике шкампе ољуштене и девеиниране, тако да ако одлучите да користите веће или мање шкампе, можда ћете морати да подесите време кувања за 1-2 минута. Ако користите шкампе са шкољкама, можда ћете морати да додате 1-2 минута коначном времену кувања.

Могу ли да кувам шкампе од смрзнутих у фритези?

Да ти то можеш. Само се уверите да су ољуштене и ољуштене и додајте још 2-3 минута времену кувања.

Како могу да знам када су шкампи потпуно кувани?

Сирови шкампи су провидно сиве боје. Кувани шкампи су непрозирне беле боје са мало ружичастих и јарко црвених акцента и 120 ° Ф изнутра.

Предлози за послуживање

Шкампи са белим луком раде са толико страна. Ево неких фаворита:

Савршено за салату или главно јело, заиста не можете погрешити када додате ове сочне, укусне шкампе на јеловник!

шкампи од белог лука у фритези на белом тањиру.
крупни план шкампа од белог лука за пржење на белом тањиру са кромпиром и печуркама.

Упутства за складиштење

Чувајте преостале шкампе од белог лука у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 3 дана.

Упутства за замрзавање

Замрзните шкампе од белог лука у херметички затвореној посуди до 3 месеца. Оставите шкампе да се одмрзну у фрижидеру преко ноћи пре поновног загревања.

Варијације укуса

Овај шкампи од белог лука је одлична основа за било који број комбинација укуса. Пробајте једно од ових:

  • Пармезан од белог лука: Додајте ½ шоље пармезана у шкампе.
  • Италијан: Додајте 1 кашику италијанских зачина у шкампи.
  • мед бели лук: Додати
  • Срирацха: Додајте 2 кашике срирацха, 1½ кашике соја соса и сок од ½ лимуна у шкампе.
  • Лимун бели лук: Додајте сок од 1 лимуна у шкампе.

Нека буде оброк

виљушка шкампа и печурака од белог лука у фритези.

Волим да сервирам ове укусне шкампе са белим луком! Не само зато што су тако лаки и укусни, већ и фритеза заиста ради своју магију, сваки пут испадају сочне и нежне шкампе! Направљено са минималним састојцима и готово за неколико минута – ово морате испробати!

Ако направите овај рецепт, обавезно поставите фотографију у одељку за коментаре испод или оставите оцену. Уживати!