Аир Фриер Аспарагус | Колачићи и шоље
Направите савршено печено, хрскаво и нежно Аир Фриер шпаргле за само 15 минута! Овај укусан и здрав прилог од поврћа једноставно је зачињен и премазан свежим ренданим пармезаном, а кува се брзо и лако у фритези.
Нови сте у пржењу на ваздуху? Обавезно погледајте мој детаљан пост о томе како користити фритезу!
Лако печене шпаргле са пармезаном
Ако никада нисте правили печене шпаргле у фритези, имам само једно питање. Шта чекаш?! Дозволите ми да вам кажем да је то променило игру за брзе, лаке вечере током недеље. Шпаргле у фритези сваки пут испадају савршено меке и хрскаве, а спремне су за неколико минута. Волим ову верзију која је једноставно зачињена и обложена хрскавим слојем свежег пармезана. То је такође велики хит за породицу и пријатеље.
Шпаргле у фритези су најбоља вегетаријанска прилога за било које главно јело које можете замислити. Укуси су на правом месту, оштра текстура је невероватна, а можете је променити са толико лаких варијација! Искрено, шта не волети?
Зашто користити фритезу?
Постоји толико много разлога за пржење на ваздуху. Ако погледате мој детаљни пост ако имате било каквих питања о томе која је фритеза најбоља! Ова фритеза шпарога је:
- брзо: Ако немате времена и жудите за укусом и текстуром шпаргле печених у рерни, фритеза је ваш најбољи пријатељ! Пржење на ваздуху је брз и једноставан метод у поређењу са рерном или шпоретом.
- Лако се зачини: Лако можете заменити зачине у овом рецепту за фритезу за зачине које волите. То је савршен начин да поново измислите шпаргле уз мноштво једноставних, али укусних прилагођавања.
- Савршено нежно-крип: Шпаргле у фритези постижу савршено пржену, хрскаву текстуру споља, док изнутра остају сочне и нежне, без додатних уља при пржењу.
- Свестран: Испеците их за једноставан прилог уз поврће или као додатак вашим омиљеним јелима и рецептима. Хрскаве шпаргле су чак и одлична здрава ужина за умакање!
Шта ће вам требати
Овај рецепт за шпаргле у фритези се спаја брзо и са минималним састојцима, што га чини једним од мојих омиљених лаких прилога за кување током недеље. Испод је преглед основних састојака, са детаљним количинама укљученим у картицу са рецептима даље:
- шпаргле: Требаће вам око пола килограма обрезаних шпарога за 4 порције. Потражите копља за шпаргле која су чврста и равна, са мало белог на дну стабљике. Могу бити танке или дебеле, само имајте на уму да ће дебљим копљама требати дуже да се кувају. Мораћете да обрежете крајеве пре него што их кувате, погледајте доле за упутства!
- уље: Екстра дјевичанско маслиново уље или друго уље за кување као што је уље авокада.
- Зачини: Сол, бибер и бели лук у праху.
- Пармезан: Свеж нарендани пармезан даје шпарглама прженим на ваздуху све врсте укусног укуса, па чак и мало хрскавости док се кувају. Наравно, овај рецепт можете лако направити без млека без сира – печене шпаргле имају одличан укус и са једноставном сољу и бибером!
- Опциони украс: Можете одлучити да оставите своје хрскаве шпаргле са пармезаном какве јесу, или да копљима дате цедиљ свежег лимуна, поспите сецкани першун или додате здробљене љуспице црвене паприке за украс.
Како подрезати шпароге
Ако сте икада раније кували са шпарглама, или ако нисте, приметићете да је крај копља за шпароге посебно жилав и дрвенаст. Овај влакнасти, жвакави комад је део који треба да се одсече. Постоје два лака начина да то урадите:
- Са ножем: Употријебите оштар нож и пронађите гдје бијели (или браон) крајеви бледе у зелену боју копља и одрежите крајеве.
- Својим рукама: Дрвене крајеве можете да одвојите и прстима. Пронађите тачку између беле и зелене стабљике где омекша, а затим одвојите тврди крај.
Како испећи шпароге у фритези
Печење шпаргле у фритези је супер брзо и једноставно, у само два корака! Тачна времена кувања могу да варирају у зависности од дебљине ваших копља за шпароге, па пажљиво пратите, посебно ако радите са тањим копљима. Пратите ове кораке за савршенство прженог на ваздуху:
Годишње доба: Опране и исецкане шпаргле зачините мало маслиновог уља, соли и бибера, белог лука у праху и пармезана. Баците их или промешајте да се обложе, а затим поређајте шпаргле у једном слоју у фритези.
кувати: Пржите копља на 400 ° Ф око 9 минута. Када су готове, извадите шпаргле из корпе за фритезе, украсите их и послужите!
Савети за успех
Ево неколико савета за најбоље резултате при печењу шпарога у фритези:
- Уклоните тврде крајеве: Не заборавите да исечете или откинете дрвенасте крајеве пре него што кувате шпаргле. Ако је цело копље жилава или жилава након кувања, то може бити знак да су шпаргле прекуване.
- Обратите пажњу на величину: С тим у вези, време кувања може мало да варира у зависности од дебљине ваших шпарога. Тања копља имају тенденцију да се кувају брже, понекад чак и за пола времена! Зато обратите пажњу на величину копља и прилагодите време пржења по потреби.
- Прилагодите се вашој фритези: Ако користите мању фритезу, можда ћете морати да повећате време кувања или радите у серијама. С друге стране, ако шпаргле печете у већој фритези, биће потребно мање времена. Користим стајлер за тостер ваздух фритеза а понекад морам да додам још мало времена. У сваком случају, добра је идеја да почнете да проверавате шпаргле након 5 минута, да бисте били сигурни да су се добро кувале.
Вариатион Идеас
Овај рецепт за хрскаве шпаргле може се променити у свим врстама варијација укуса. Ево неколико опција које можете испробати:
- Додајте биље: Освежите шпароге свежим сецканим першуном, копром, босиљком, наном или тимијаном.
- Различите зачине: Пробајте различите зачине попут паприке, пахуљица црвене паприке, црног лука у праху, мешавине италијанских зачина, лимуна и зачинског биља и других.
- лимун: Ставите кору лимуна преко врха за налет укуса цитруса.
- балзамико: Пре бацања и печења прелијте копља маслиновим уљем и балзамичним сирћетом.
- љуто: Направите зачињене шпаргле са посипањем кајенског бибера или прскањем Срирацха љутог соса.
- азијски инспирисан: Премажите своје шпаргле соја сосом, медом, белим луком или терииаки сосом. Можете користити и сусамово уље уместо маслиновог уља и посути га по сусамовим семенкама.
- Додајте сланину: Измрвити кувану сланину преко врха за леп дим и слани додатак.
Предлози за послуживање
За лежерне вечере током недеље до празничних оброка, нема много прилика где ова фритеза шпарога не блиста! Ево само неких од мојих омиљених начина да га послужим:
Како чувати шпаргле пржене на ваздуху
Остаци шпаргле могу се чувати херметички у фрижидеру до 3 дана. Пустите да се охлади пре складиштења у контејнеру. Да бисте поново загрејали печене шпаргле, само их вратите у фритезу на 375ºФ на три минута или тако нешто, док се не загреју.
Могу ли да замрзнем ово?
Не препоручујем замрзавање шпаргле, осим ако не планирате да користите одмрзнуте остатке можда у супи или тепсији. То је зато што имају тенденцију да постану кашасти када се одмрзну. Срећом, фритеза чини свеже печене шпаргле лаким!
Више здравих прилога од поврћа
Принт
Опис
Направите савршено печено Фритеза шпаргле са пармезаном за само 15 минута! Укусан и здрав прилог уз поврће који се брзо и лако кува у фритези.
- 1 – 1 1/2 килограма шпаргле, исечених
- 1 кашика маслиново уље
- 1/2 кашичице кошер соли
- 1/4 кашичице свеж црни бибер
- 1/2 кашичице Бели лук у праху
- 1/4 шоље свеже рендани пармезан
- Додатни украс: свеж лимунов сок, сецкани першун, љуспице црвене паприке
- Ставите шпаргле у већу чинију и покапајте маслиново уље. На шпаргле поспите со, црни бибер, бели лук у праху и сир. Рукама или гуменом лопатицом промешајте шпаргле, равномерно премазајући.
- Распоредите шпаргле у једном слоју у корпу фритезе.
- Пржите на ваздуху на 400 ° Ф 9 минута.
Кључне речи: једноставни рецепти за фритезе, печене шпаргле, здрави прилози
Желите да сачувате овај рецепт?
Пронађите још оваквих рецепата:
ПИН за касније: